Zapečena brokula sa sirom – idealni „comfort“ food za lijene dane
Imamo recept koji će osvojiti vaše nepce – zapečena brokula s topljenim sirom. Ovo jelo je poput zagrljaja za vaše okusne pupoljke, posebno kada vani pada kiša i žudite za comfort food-om koji nije fast food.
U kombinaciji s hrskavim “chicken nuggetsima” ili paniranim ribljim štapićima, ova kombinacija postaje pravi dobitak i za najmlađe u kući.
Zamislite: topla, kremasta brokula umotana u sirnu raskoš, stvorena da utaži vašu glad i pruži osjećaj topline u kišnim danima. Ovo je jelo koje ne samo da će ugrijati vaše tijelo već i dušu. Brzo se priprema i bit će gotova za samo pola sata. Možete ju poslužiti kao predjelo ili ukusan prilog vašem glavnom jelu, a nama je to jedno od najdražih „comfort“ jela za lijene kišne dane.
Izvor: Unsplash
Recept za zapečenu brokulu sa sirom
Sastojci:
- 200 g naribanog topivog sira po želji (gauda, tilzit, cheddar…)
- 2 veće brokule
- 1 manje vrhnje za kuhanje
- sol, papar, češnjak u prahu, timjan
- maslinovo ulje
Priprema
Prvi korak
Pećnicu zagrijte na 180 Celzijevih stupnjeva. Brokulu operite i razdvojite na manje „cvjetove“.
Drugi korak
Brokulu stavite u veću posudu zajedno s malo maslinovog ulja, soli, papra, češnjaka u prahu i timjana. Sve zajedno promiješajte i prebacite u posudu za pečenje koju ste prethodno namazali s malo ulja.
Treći korak
Preko brokule posipajte naribani sir i prelijte je vrhnjem za kuhanje.
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu, na 180 stupnjeva. Pecite ju otprilike 25 minuta (ovisno o pećnici), dok se sir ne rastopi i sve zajedno poprimi zapečenu zlatno-smeđu boju.
Zapečenu brokulu možete poslužiti kao predjelo ili prilog uz zapečenu piletinu. Ako želite još više ubrzati ručak, preporučujemo poslužiti je uz panirane pileće „nuggetse“ ili riblje štapiće. Sigurni smo da će se i vašoj dječici svidjeti ova kombinacija. Dobar tek!
Izvor: Shutterstock
SHARE
#KEYWORD #KEYWORD #KEYWORD #KEYWORD