Ugrijte se uz ovaj vatreni desert: Čokoladni mousse s meksičkim potpisom
Tijekom zimskih mjeseci stalno tražimo nešto (ili nekoga) da nas ugrije. Kad sve kombinacije propadnu, uvijek ostaje jedna na koju se možemo osloniti – ona čokoladna!
Slatkoća i punoća okusa čokolade tješi i grije istovremeno, složit ćete se. No, što kad u nju dodamo i malo vatre? Kako, pitate se? Tako što ćemo začiniti čokoladu s čilijem i garantirano zagrijati ove hladne zimske dane (i noći).
ADVERTISEMENT
Radit ćemo mousse od čokolade s čilijem, zapravo prilično jednostavan desert koji podrijetlo vuče iz Meksika, a iako je po okusu vruć, poslužuje se – hladan. Za ovaj mousse treba nam 125 grama čokolade, kakao u prahu, čili u prahu, šećer u prahu, mlijeko, dva jaja i još malo čokolade za posipanje.
Izvor: Pexels
Prvo ćemo na vatru staviti posudu s malo vode. Na nju ćemo staviti zdjelu u koju ćemo narezati čokoladu na komadiće. Stalno miješajući, otopit ćemo čokoladu i kad smjesa postane glatka i bez grudica, spremni smo za sljedeći korak. Dvije žlice kakaa i jednu žličicu čilija u prahu pomiješat ćemo s četiri žlice mlijeka i kad miješajući dobijemo gustu smjesu, ubacit ćemo je u otopljenu čokoladu. Sve ćemo dobro pomiješati, maknuti s posude s vodom koja ostaje na vatri, i potom smjesi dodati dobro istučena dva žumanjka.
Vratit ćemo zdjelu na posudu s vodom i nastavit ćemo kuhati uz stalno miješanje. U međuvremenu ćemo umutiti snijeg od dva bjelanjka s jednom žličicom šećera u prahu te tu smjesu umiješati u čokoladu. Lagano ćemo sve promiješati, prebaciti u zdjelice, pustiti da se ohladi i nakon što smo ukrasili po želji – navaliti na ovaj divan mousse!
ADVERTISEMENT
Izvor naslovne fotografije: Pexels