Recept za quiche od špinata koji oduševljava
Svatko bi trebao imati nekoliko fantastičnih recepata za quiche u rukavu, a danas predstavljamo naš omiljeni. Quiche od špinata odlična je ideja za ručak, a jednako oduševljava i za večeru. Posebno kad se peče u šarmantnom kalupu za pitu.
Čar quichea leži u njegovom elegantnom izgledu, uparenom s iznenađujuće jednostavnom pripremom. Recept započnite kupnjom kora za pitu, a ostatak je jednako jednostavan kao dinstanje nekih aromatičnih sastojaka te zatim miješanje svega u prostranoj zdjeli. Istražite brze savjete u nastavku i brzo ćete svladati tehniku savršenog pripremanja quichea od špinata. Sada, ostaje pitanje: Je li mlijeko ili vrhnje bolji izbor za quiche?
Ovaj će recept kombinirati oboje kako bi postigao idealnu kremastu teksturu quichea. Također, dodaje se malo kiselog vrhnja kako bi se poboljšala gustoća i dobio dobar okus. Korištenje isključivo mlijeka neće dati isti kremasti, baršunasti rezultat koji biste dobili miješanjem s vrhnjem ili odabirom pola-pola pristupa.
Izvor: Pixabay
ADVERTISEMENT
I dok je i samo jedan komad quichea od špinata prava poslastica, jelo uvijek možete obogatiti dodacima. Oduševite goste domaćim pilećim kobasicama i osvježavajućom povrtnom salatom. Zapravo, možete pripremiti bilo koju vrstu mesa koju volite i poslužiti je uz quiche.
Donosimo vam recept za šest do osam serviranja.
Što sve trebate imati?
- 1 ohlađena kora za pitu
- 2 žlice maslaca
- 1 manja glavica luka, nasjeckana
- 1 manja crvena paprika, nasjeckana
- 2 režnja češnjaka, nasjeckana
- 4 velika jaja
- 1 mlijeko
- kiselo vrhnje
- ½ žličica sol
- četvrtina žličice crnog papra
- prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
- pakiranje smrznutog nasjeckanog špinata, odmrznutog i ocijeđenog suhog
- naribani cheddar sir
- sitno nasjeckani parmezan
Izvor: Pexels
Zagrijte pećnicu na 375 °C s limom za pečenje na srednjoj rešetki. Stavite koru za pitu u kalup za pitu (ili drugu posudu koju imate). Lagano preklopite rubove kore i oblikujte po želji. Ostavite je da se hladi u hladnjaku dok pripremate nadjev.
U tavi na srednjoj vatri otopite maslac. Dodajte luk i papriku. Kuhajte, povremeno miješajući, dok ne omekšaju, što traje otprilike deset minuta. Dodajte češnjak i nastavite kuhati, često miješajući, dok ne zamiriše, otprilike dvije minute. Maknite s vatre.
U velikoj zdjeli umutite jaja, kiselo vrhnje, sol, papar i muškatni oraščić. U smjesu umiješajte špinat, cheddar, parmezan i smjesu paprike. Ulijte kombinirane sastojke u pripremljenu koru.
Stavite quiche na zagrijani lim za pečenje i pecite dok se ne podigne u sredini, a korica ne postane zlatno smeđa, za što je obično potrebno 40 do 50 minuta. Premjestite quiche na rešetku da se ohladi. Poslužite ga toplog ili na sobnoj temperaturi.
Izvor naslovnice: Pexels
ADVERTISEMENT