Priprema zdravog i brzog ručka
Zaposlena žena teško nađe mjesta za ukusan, nutritivan ručak svakog dana u svojim krcatim rasporedima. No, uz ove savjete i to je izvedivo.
Uz nekoliko savjeta i ukusnih brzih recepata, može se napraviti nutritivan ručak svakodnevno. Ovako si možete olakšati.
Jelo od jučer: Spremite duplu porciju večere kako biste drugi dan od toga imali fini ručak. Piletina, tjestenina ili junetina može se pretvoriti u fine salate ili sendviče. Također, nasjeckajte povrće večer prije kako biste imali već gotove sastojke za svoj ukusni sendvič.
Velike porcije: Razmislite o pripremi hrane u većim porcijama. Juhe, variva ili neke salate s tjesteninom su odličan izbor za pripremu u većim količinama. Odaberite dan u tjednu kada ćete se posvetiti pripremi i kuhanju za ostatak tjedna.
Planiranje obroka: Krajem tjedna planirajte recepte i namirnice za sljedeći tjedan, a nakon toga obavite i kupnju sastojaka. Tako se možete pripremiti unaprijed te izbjeći nepotreban stres.
Dupli ručak: Pripremite dva obroka odjednom, gdje jedan napravite taj dan, a drugi zamrznite i pripremite kasnije.
Čišćenje: Prije kuhanja očistite sve kuhinjske elemente, sudoper i suđericu kako bi lakše održavali kuhinju čistom tijekom kuhanja i imali manje posla nakon kuhanja.
Izvor: Pexels
ADVERTISEMENT
Primjer brzog i zdravog ručka:
Salata od tune, avokada i krastavca
Sastojci:
- 400 g svježih krastavaca
- 400 g avokada
- 320 g tune iz konzerve
- 150 g ljubičastog luka
- 60 ml maslinovog ulja
- ½ limuna
- sol
- 3-4 listića svježeg bosiljka
Način pripreme:
Avokado prepolovite, odstranite košticu, ogulite i narežite na kockice. Krastavce dobro operite i narežite na kockice podjednake veličine kao i avokado, luk također narežite na kockice. Ocijedite tunu iz konzerve. U zdjeli pomiješajte krastavce, avokado, luk i tunu, začinite solju i maslinovim uljem, pikantirajte limunovim sokom. Dekorirajte listićima bosiljka i poslužite.
Izvor naslovnice: Pexels
ADVERTISEMENT