Veseli sendviči s jajima koje će vaša djeca obožavati
Jednostavan, a ukusan “obrok iz rukava” koji će vaša djeca obožavati!
Šareni, ukusni sendviči brzo su rješenje za jednostavan dječji obrok, bilo kao ukusan doručak, brzi ručak ili večeru iz rukava. U nastavku donosimo ideju za sendviče pune proteina, vlakana i povrća, a koje možete i zamrznuti te ih izvaditi kad ste u trci s vremenom. I, napomena, uključite djecu u pripremu, njima će biti zabavno, a vi ćete dobiti malog pomoćnika u kuhinji.
ADVERTISEMENT
Za ove sendviče trebat će nam ulje, osam velikih jaja, dvije do tri šalice baby špinata (ili bilo koje nasjeckano povrće kao što su brokula, paprika, rajčice, kuhane gljive… možemo koristiti kuhano ili sirovo povrće). Zatim nam treba sol, sir (ili zamjena za sir ako dijete ne podnosi laktozu), šest manjih peciva (bez glutena, ako dijete ne podnosi gluten) te malo pureće salame po želji.
Izvor: Pexels
Prvo ćemo zagrijati pećnicu na 190 stupnjeva te namastiti tavu. Zatim ćemo umutiti jaja u velikoj zdjeli – u ovome vam mogu pomoći mališani, a onda u jaja dodati nasjeckani špinat (ili povrće po izboru) i sol. Izlit ćemo smjesu od jaja u tavu te peći dok se ne napušu, nekih petnaestak minuta. Kad je smjesa gotova, ostavit ćemo je da se ohladi.
U međuvremenu ćemo na tavi malo zapeći peciva koja smo prethodno prepolovili. Peći ćemo pet minuta, izvaditi i dodati oko dvije žlice naribanog sira na svaki komad te nastaviti peći dok se sir ne otopi.
ADVERTISEMENT
Pečena jaja ćemo narezati na šest jednakih komada, staviti po komad na donju polovicu svakog peciva, na vrh staviti malo pureće salame po ćelji, te poklopiti kako bismo dobili sendviče. Pustit ćemo ih da se sasvim ohlade i onda ih možemo čuvati u hladnjaku (do tjedan dana) ili zamrzivaču (do mjesec dana).
Izvor naslovne fotografije: Pixabay