Za ovu ljetnu poslasticu od maline i kokosa trebaju vam samo 4 sastojka
Ovaj kolač od maline i kokosa je bez šećera i nevjerojatno ga je lako napraviti za manje od 10 minuta!
Iako fudge najčešće podrazumijeva karamelu i čokoladu, ovaj put radimo zdravi fudge od maline i kokosa gdje se ne koristi šećer niti mlijeko. Zbog toga je ovaj fudge idealna poslastica za vegane, kao i za sve koji traže zdrave slastice koje će zadovoljiti želju za slatkim.
Savršena ljetna kombinacija
Maline, kokos i limun savršeni su ljetni spoj. Bogat okus, ali bez grižnje savjesti jer su svi sastojci zdravi. Dosta su zasitni pa nećete pojesti više od par komada. Izvrsni su i kao poklon koji se vrlo lako napravi i slatko zapakira.
ADVERTISEMENT
Izvor: Unsplash
Kremasti kokos kao baza
Krema od kokosa savršena je baza za fudge bez mliječnih proizvoda. Prirodno je slatka i učvršćuje fudge baš kako treba. Ne dodajemo nikakav drugi zaslađivač osim javorovog sirupa, koji također možete zamijeniti i stevijom.
Recept za Fudge od malina i kokosa
Sastojci:
- 400 g kreme od kokosa
- 100 g svježih malina (ako koristite smrznute, obavezno ih otopite)
- 1 žlica sitno naribane limunove korice
- 4 žlice javorovog sirupa pogledajte napomene
Upute:
- U kremu od kokosa dodajte maline, koricu limuna i javorov sirup te sve zajedno pomiješajte u blenderu.
- Kalup veličine 20x20cm obložite prozirnom folijom.
- Prebacite smjesu u obloženi kalup i stavite ga u hladnjak na nekoliko sati ili ga stavite u zamrzivač na 20 do 30 minuta.
- Nakon što je dovoljno čvrsto, narežite fudge od maline i kokosa na kvadrate.
Izvor: Pinterest
Dodatne napomene
Umjesto kreme od kokosa možete koristiti i kokosov maslac (samo ga morate otopiti prije miješanja s ostalim sastojcima).
Fudge čuvajte na hladnom u hermetički zatvorenoj posudi. Uživajte u njemu izravno iz zamrzivača za vrlo čvrstu poslasticu ili iz hladnjaka za tipičnu teksturu kreme.
Varijacije recepta:
- Koristite borovnice umjesto malina za prekrasnu ljubičastu boju.
- Zamijenite koricu limuna koricom limete za dodatnu svježinu i žar.
- Dodajte malo tekuće stevije umjesto javorovog sirupa.
Izvor naslovne fotografije: Pinterest
ADVERTISEMENT