Uz ovaj chia puding s višnjama, jedva ćete dočekati doručak!
Zbog svoje nutritivne vrijednosti, chia puding postao je jedan od najpopularnijih zdravih obroka koje obožavamo jesti uvijek, a posebno za doručak.
Dodatni plus ovog doručka je brza i jednostavna priprema te mogućnost bezbrojnih kombinacija od kojih su sve jednako ukusne. Tko bi rekao da se one male crne točkice koje zovemo chia sjemenke u kombinaciji s mlijekom (ili vodom) pretvaraju u ukusan puding. Osim što su jako fine, ove popularne sjemenke imaju brojne zdravstvene benefite za zdravlje.
Neki od benefita chia sjemenki:
- Obiluju omega 3 masnim kiselinama koje su važne za zdravlje srca i mozga.
- Imaju visok udio vlakana koja su prije svega ključna za zdravu probavu.
- Osim toga, odličan su izvor biljnih proteina zbog čega ih obožavaju vegani i vegetarijanci.
- Sadrže visok nivo antioksidansa koji smanjuju rizik od kroničnih bolesti i utječu na usporavanje procesa starenja.
Uz sve ove činjenice, tko ih ne bi volio?
Kako biste napravili chia puding s višnjama, istražite recept u nastavku.
ADVERTISEMENT
Izvor: Unsplash
Recept za chia puding s višnjama
Sastojci:
- Pola šalice chia sjemenki
- Šalica biljnog ili običnog mlijeka
- Dvije šalice očišćenih višanja
- Šalica grčkog jogurta
- Žličica ekstrakta vanilije
- Posuda/ staklenka za obrok
Priprema:
- Posipajte pripremljenu mjeru chia sjemenki u veliku zdjelu i dodajte im mlijeko, ekstrakt vanilije i smiksanu jednu šalicu višanja.
- Zatim sve promiješajte i stavite smjesu u hladnjak na 15-20 minuta kako bi sjemenke upile tekućinu.
- Za to vrijeme u drugoj posudi pomiješajte grčki jogurt i preostale komadiće višanja.
- Kada ste sve napravili, uzmite staklenke ili zdjelice u kojima planirate pripremiti ovaj obrok te posložite puding na način da prvo stavite sloj chia sjemenki, pa grčkog jogurta, pa zatim ponovite do vrha.
- Sve skupa vratite u hladnjak i ostavite da odstoji preko noći.
Izvor: Unsplash
Ukoliko niste ljubiteljica višanja, možete upotrijebiti i neko drugo voće poput jagoda, borovnica, ananasa, banana ili nečega drugog.
Dobar tek!
Izvor naslovne fotografije: Freepik
ADVERTISEMENT