U kuhinji s klincima: Radimo muffine s mrkvom
Djeca i povrće – vječna borba… Što sve nekad moramo raditi kako bismo naše najmlađe ‘natjerali’ da pojedu barem malo nekog povrća.
Srećom, netko se jednom sjetio ubaciti povrće u muffine, zalogajčiće koji su izgledom privlačni najmlađima, a u čijim se receptima zbilja može puno toga kombinirati. Stoga ćemo danas raditi jedne takve muffine – zdrave i ukusne, a djeci zanimljive. I ne samo to, uključit ćemo i klince u izradu muffina! Radit ćemo ih s mrkvom, kako bismo dobili obrok koji ne sadrži dodani šećer, jer slatkoća dolazi iz mrkve, a meka spužvasta tekstura ovih muffina čini ih savršenim i za jako malu djecu.
ADVERTISEMENT
Sastojci:
- 400 g kuhane mrkve, zgnječene u pire
- 2 jaja
- 1 žličica cimeta
- 100 g rastopljenog maslaca ili ulja
- 160 g standardnog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
Izvor: Pexels
Priprema:
Stavite pire od mrkve u veliku zdjelu. Dodajte jaja i maslac/ulje te pomiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i cimet. Miješajte još 30-60 sekundi kako biste napravili glatko tijesto potrebno za 12 muffina. Zatim ćete žlicom napuniti svaki kalup s ovom smjesom te muffine peći na 180 stupnjeva Celzijusa 15 minuta. Kad su gotovi, pustite da se ohlade i poslužite.
Napomena: Možete ih čuvati u hladnjaku tri dana, a možete ih i zalediti.
Izvor naslovnice: Pexels
ADVERTISEMENT