Talijanski užitak bez prženja: Brza piletina s parmezanom u fritezi na zrak
Nemate vremena pripremiti piletinu s parmezanom za užurbanu večer usred tjedna? Razmislite ponovno!
Ovaj recept za piletinu s parmezanom u fritezi na zrak nije samo nevjerojatno jednostavan i ukusan, već se i priprema u samo nekoliko minuta.
Poslužite sočne, hrskave, pohane pileće odreske uz bilo koju tjesteninu i gledajte kako vaša obitelj uživa u rapsodiji okusa. Ono što čini ovaj recept za piletinu u fritezi na zrak posebnim je sposobnost da dobijete superhrskave, pohane pileće odreske s parmezanom bez dubokog prženja. Postupak uključuje minimalno prljanja kuhinjskih površina i traje samo dio vremena u usporedbi s verzijama koje se pripremaju na štednjaku i u konvencionalnoj pećnici. Iako su pileći odresci lako dostupni u većini trgovina, njihovo pravljenje kod kuće jednako je jednostavno. Uzmite čitavo pile i stavite ga ravno na dasku za rezanje. Nožem pažljivo prerežite vodoravno držeći nož ravno i paralelno s daskom za rezanje.
ADVERTISEMENT
Recept za četiri serviranja
Što je potrebno imati?
- 2 pileća prsa bez kostiju i kože, vodoravno prepolovljena (ili 4 kotleta)
- 1 žličica sol
- 1/2 žličice mljevenog crnog papra
- brašno
- 2 žličice češnjak u prahu
- 2 velika jaja, lagano tučena
- krušne mrvice
- mljeveni parmezan, dio ostavite i za ukras
- 1 žlica talijanskih začina
- 1 umak od rajčice
- 4 kriške sira mozzarella
- svježi bosiljak, za ukras
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Ukupno vrijeme: 30 minuta
Izvor: Pexels
Prije svega, posolite obje strane pilećih odrezaka i stavite papar. U jednu plitku posudu pomiješajte brašno i češnjak u prahu. Stavite jaja u drugu plitku posudu. U trećoj posudi pomiješajte krušne mrvice, parmezan i talijanske začine.
Uzimajte jedan po jedan komad piletine, uvaljajte ga u brašno, umočite u jaja, a zatim prekrijte smjesom krušnih mrvica i okrećite po potrebi. Ponavljajte postupak dok svi komadi piletine ne budu pohani.
Rasporedite komade piletine u jednom sloju u fritezu na zrak, ostavljajući nekoliko centimetara prostora između njih. Kuhajte u fritezi na zrak postavljenoj na 375° šest minuta. Zatim okrenite i nastavite kuhati dodatnih šest minuta.
Otvorite košaru friteze na zrak, stavite otprilike dvije žlice umaka od rajčice na svaki komad piletine. Stavite jedan list mozzarelle na svaki komad. Vratite u fritezu na zrak i kuhajte dok se sir ne zapeče i ne postane zlatno smeđi. To će trajati otprilike tri minute. Ukrasite svježe sjeckanim bosiljkom.
Izvor naslovnice: Pexels
ADVERTISEMENT