Imamo recept za sočan brownie kolač bez pečenja koji morate probati
Sočni desert omiljen u gotovo svakom kućanstvu, ovog puta u zdravijoj verziji bez pečenja.
Ovog vikenda možete pojesti sočni brownie bez da uključite pećnicu i dodatno povisite temperature u svom stanu. Za pripremu ovog zdravog deserta trebat će vam samo 6 sastojaka. Uz sve to, ovaj desert ne sadrži gluten i pogodan je i za vegane te ne sadrži rafinirane šećere. I preukusan je, iako vam se možda po opisu čini bezličnim.
Postoje dvije stvari koje tražimo od brownie-a, ili da su chewy i slatki ili da su slatki i tope se u ustima. Ovaj recept pripada prvoj vrsti, a plus je taj što slatkoća dolazi od zdravih sastojaka pa ih jedemo bez grižnje savjesti.
ADVERTISEMENT
Izvor: Pexels
Potrebni sastojci:
- 1 šalica datulja bez koštica
- Četvrtina šalice maslaca od kikirikija (ili nekog drugog orašastog namaza po želji)
- Trećina šalice kakaa
- Pola šalice oraha ili lješnjaka (poželjno je da su kratko tostirani, ali nije obavezno)
Preljev za brownie:
- 150 grama tahinija
- 250 grama tamne čokolada
Postupak pripreme:
- U blender staviti sve sastojke (osim ove za preljev). Miksati dok ne dobijete ljepljivu smjesu.
- Gotovu smjesu prstima utisnite na lim koji ste prethodno obložile papirom za pečenje.
- Čokoladu rastopite na laganoj vatri (dodajte joj par žlica vode) i na kraju umiješajte tahini. Dobro sjedinite.
- Napravljeni preljev prelijte preko utisnute smjese i stavite u zamrzivač na par sati, da se stisne kako bi kolačiće mogli lako rezati.
- Uživajte u zdravom i brzom receptu.
Možete po želji malo i promijeniti recept, pa izabrati neko drugo orašasto voće ili umjesto maslaca od kikirikija koristiti namaz od lješnjaka. Za šalicu koju ćete koristiti za mjeru za pripremu smjese koristite neku od 2 decilitra.
Izvor naslovne fotografije: Unsplash
ADVERTISEMENT