Ukusna zelena pesto juha: Savršena ravnoteža okusa i svježine
Zelena pesto juha nevjerojatno je osvježavajući obrok koji spaja bogatstvo okusa zelenog povrća s aromom ukusnog pesta.
Uz nekoliko sastojaka do punog okusa i teksture. Kombinacija luka, celera, orza, graška i špinata, ovoj juhi daje malo bogatstvo nutrijenata. Dodatak pesta i limuna, ovom tanjuru dodaje pravu dimenziju svježine.
Priprema ove juhe je jednostavna – samo nekoliko koraka i vaša kuhinja će notama Mediterana. Nakon što juha zakipi u loncu, dovoljno je samo nekoliko minuta kuhanja da sastojci otkriju svoj puni potencijal.
ADVERTISEMENT
Izvor: Pexels
Recept za pesto juhu
Ova juha nije samo pravi raj u ustima već je i vrlo svestrana – možete je poslužiti kao glavno jelo za ručak ili kao predjelo. Sastojci su prilagodljivi,, a cjelokupna priprema i kuhanje traje svega 35 minuta, što je čini idealnim izborom za sve one koji traže brze, a zdrave recepte.
Sastojci:
- 1 veći luk, nasjeckan na sitno
- 2 štapića celera, nasjeckana na sitno
- 1.4L povrtnog temeljca
- 2 mala limuna, izribana i iscijeđena
- 170g orza
- 120g ledenog graška
- 250g ledenog špinata
- 50g pesta
- maslinovo ulje
- parmezan narbani
Priprema:
- Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu.
- Kada je ulje zagrijano, dodajte luk, celer i prstohvat soli, te dinstajte 8 minuta dok povrće ne omekša.
- Dodajte povrtni temeljac, koricu i sok 2 limuna, te začinite po želji (sol, papar, češnjak u prahu…).
- Dodajte orzo i kuhajte 5 minuta, a zatim dodajte ledeni grašak i špinat, te kuhajte dodatnih 5 minuta.
- Na kraju umiješajte zeleni pesto i posipajte parmezanom. I to je to.
Dobar tek!
Izvor: Unsplash
Izvor naslovne fotografije: Pexels
ADVERTISEMENT