Ideja za brzi ručak – Salata s piletinom i avokadom s preljevom od agruma
Zvuči kao fancy salata, zar ne? Mi ju volimo jer se lako i brzo napravi, zdrava je i jednostavno zvuči super!
S toplijim vremenom povećava nam se želja za salatama, bar nekima. Iako mnogi smatraju salate dosadnima, postoji toliko načina kako učiniti neku jednostavnu salatu još sočnijom. Salata sa piletinom i avokadom je savršena za proljeće i ljeto, puna proteina, svježeg hrskavog povrća i ukusnog (i zdravog preljeva). Sigurni smo da će vam se svidjeti.
Priprema unaprijed
Ono što volimo kod ove salate je što neke stvari možete pripremiti i večer ranije tako da će vam sutradan za vrijeme ručka trebati samo 5 minuta da sve sastavite. Piletinu možete ispeći na roštilju ili tavi i spremiti u hladnjak. Cherry rajčice, salatu i luk možete oprati, nasjeckati i spremiti u staklene posude kako bi sve bilo spremno. Isto tako, sve sastojke za preljev možete pripremiti unaprijed i čuvati u hladnjaku. Jedino avokado pripremite u trenutku kada ćete ga jesti kako ne bi potamnio.
ADVERTISEMENT
Izvor: Pinterest
Recept za salatu s piletinom i avokadom s preljevom od agruma
Ako salatu pripremate u trenutku kada ćete i jesti, neće vam trebati više od 15-20 minuta.
Dok se piletina peče u tavi ili na grillu, u isto vrijeme možete pripremati salatu. Multitasking naš svagdašnji i ovdje dobro dođe pogotovo kad imamo malo vremena za kuhanje.
Sastojci:
- 2 kom pileća prsa bez kože i kostiju
- sol i papar po ukusu
- 4 šalice miješane zelene salate po želji
- 1 zreli avokado, narezan na ploške
- 1 šalica cherry rajčica, prepolovljenih
- ¼ šalice tanko narezanog crvenog luka
- ¼ šalice nasjeckanog svježeg korijandera
- korica 1 limete
- 2 žlice soka od limete
- 1 žlica soka od naranče
- 2 žlice nasjeckane svježe metvice
- 2 žlice maslinovog ulja
Izvor: Pinterest
Upute:
- Pileća prsa začinite solju i paprom, a zatim pecite na roštilju (ili u tavi) dok ne budu pečena. Pečenu piletinu narežite na trakice.
- U velikoj zdjeli pomiješajte miješanu zelenu salatu, narezani avokado, prepolovljene cherry rajčice, narezani crveni luk i nasjeckani korijander.
- U maloj posudi pomiješajte koricu limete, sok limete, sok od naranče, nasjeckanu metvicu, maslinovo ulje, sol i papar kako biste dobili preljev od citrusa.
- Prelijte preljev preko salate i lagano promiješajte da se prekrije.
- Dodajte piletinu na vrh salate.
Poslužite odmah i uživajte u ovoj divnoj kombinaciji grilane piletine, hrskave salate, kremastog avokada i sočnog preljeva od citrusnog bilja.
Dobar tek!
Izvor naslovne fotografije: Pexels
ADVERTISEMENT