Brzi veganski ručak od svega šest sastojaka
Imamo odlično rješenje za brzinski obrok tijekom radnog tjedna, kad nemate vremena za dugotrajni boravak u kuhinji i nakuhavanje, a svejedno želite pojesti nešto zdravo i ukusno, što ste sami pripremili.
Da, najlakše je naručiti ručak (ili večeru) online. Također, lako je i sjesti u restoran ili bistro na brzi obrok. No, danas nećemo ići linijom manjeg otpora već ćemo vas inspirirati na – kuhanje. Naime, predstavljamo recept za ukusan i zdrav veganski obrok, za koji vam treba svega šest sastojaka i samo pola sata vašeg vremena. Ukratko, jelo koje možete napraviti i tijekom radnog tjedna. Riječ je o veganskim rezancima s umakom od kikirikija, obroku savršenom za par ili samca, koje je podjednako ukusni i kad se jede toplo i hladno.
ADVERTISEMENT
Izvor: Pexels
Recept za veganske rezance s umakom od kikirikija
Vrijeme pripreme – 30 minuta
Sastojci:
- 200 g rezanaca (možete koristiti rezance od riže ili pak soba rezance)
- Pola većeg patlidžana ili jedan mali patlidžan
- Šalica shiitaka gljiva
- Nasjeckani mladi luk
- Malo crvene paprike
- Ulje
- Soja sos
- Žlica sezama
- Umak od kikirikija i šaku zdrobljenog kikirikija
Izvor: Pexels
Upute:
- Skuhajte rezance po uputama s pakiranja.
- Stavite tavu s malo ulja na srednju vatru, p dodajte gljive i patlidžan i pustite da se kuhaju nekoliko minuta dok ne omekšaju.
- Dodajte crvenu papriku i mladi luk i dinstajte još nekoliko minuta.
- Ulijte malo soja sosa i maknite tavu s vatre.
- U skuhane rezance umiješajte umak od kikirikija a potom i skuhano povrće. Dobro pomiješajte.
- Rezance pospite sjemenkama sezama i mljevenim kikirikijem i poslužite.
Uživajte!
Izvor naslovne fotografije: Pexels
ADVERTISEMENT