Boost za imunitet – sok od grejpa gotov za nekoliko minuta
U ovo zimsko vrijeme nerijetko nam nedostaje vitamina C, pa nastojimo prehranu obogatiti s namirnicama koje su dobar izvor ovog vitamina.
Jedna od tih namirnica je svakako grejp, koji obiluje vitaminom C (oko 40 mg vitamina C na 100 g), a sadrži još i likopen, limonoid, naringenin, vlakna i jednostavne šećere. Bogat je i vitaminima A, B, D, E i K, kalcijem, fosforom, magnezijem, manganom, cinkom, bakrom i željezom. Dakle, idealna namirnica kad želimo poraditi na imunitetu, što je nužno u ovoj sezoni prehlada i gripa.
ADVERTISEMENT
A što ćemo raditi s grejpom? Domaći sok i to na vrlo jednostavan način! Ne treba nam ni sokovnik, dovoljan je blender i samo tri sastojka: grejp, voda i malo domaćeg meda (ili stevije).
Izvor: Pexels
Ogulit ćemo jedan veliki grejp i narezat ćemo ga na četvrtine. Komadiće stavljamo u blender i miksamo. Potom dodamo šalicu hladne vode te sladilo – med ili steviju, kako bismo smanjili gorčinu grejpa. Miješamo na velikoj brzini dok ne dobijemo sok. Kako ne bi izgubio svoje hranjive sastojke, gotovi sok valja ga popiti unutar 15 minuta. Živjeli!
Izvor naslovnice: Pexels
ADVERTISEMENT