Lagana tjestenina s tikvicama za vruće ljetne dane
Iskoristite sezonu tikvica i isprobajte ovaj brzinski recept za ljetni ručak ili večeru.
Tikvica je jedna od onih namirnica koju u supermarketima možemo pronaći tijekom cijele godine, ali nama je nekako najslađa baš onda kad je u sezoni (i kad ne moramo platiti skoro jedan euro po komadu).
Još jedna stvar koju volimo kod tikvica je i ta da možemo iskoristiti apsolutno cijeli plod, čak i cvijet, tako da, no waste here.
Tikvice stvarno imaju sto lica. Možete ih pohati, pržiti, jesti sirove, raditi krem juhe, variva i popečke. Ovaj put Mamager kulinarska ekipa odlučila se na brz i jednostavan ručak s tikvicama i limunom. Vjerujete nam na riječ da ova kombinacija obara s nogu, pogotovo za vrijeme ljetnih vrućina.
ADVERTISEMENT
Izvor: Pexels
Potrebni sastojci:
- svježe tikvice
- limun
- tjestenina
- maslinovo ulje
- krupno ribani parmesan
- sol, papar, origano
- češnjak, oko dva češnja
Izvor: Pexels
Priprema:
- Tikvice operite i narežite na kolute, kockice ili trakice. Nije ih potrebno guliti (pogotovo ako su domaće). Narezane tikvice lagano zagrijavajte na malo maslinovog ulja.
- Dok se tikvice dinstaju, skuhajte tjesteninu.
- Nakon 5 minuta, dodajte tikvicama sitno sjeckani ili protisnuti češnjak (mi u ovom receptu radije biramo sitno sjeckani), dodajte sol, papar i origano i nastavite s laganim dinstanjem.
- Nakon 10-ak minuta, tikvicama dodajte naribanu koricu pola limuna i sok od pola limuna (može i manje ako je limun sočan).
- Kada tikvice dovoljno omekane, a limun, češnjak i začini odrade svoje, u tavu dodajte krupno narezan parmezan (ovdje nema količine jer, znate već, parmezana nikad dosta) i ugasite vatru.
- Pomiješajte tikvice s kuhanom tjesteninom i poslužite toplo ili hladno. I naravno, na vrh naribajte još malo svježeg parmezana.
I vaš brzinski ljetni ručak je gotov! Ako od pomagala u kuhinji imate još i neku multipraktik sjeckalicu, gotovi ste s pripremom obroka za manje od 15 minuta, a znamo da takve recepte volite najviše.
Tko bi izdržao stajati pokraj štednjaka dulje od 15 minuta, dok je vani +30. Ovo vam je neka varijanta našeg zakona o velikim (i malim) brojevima.
Izvor naslovne fotografije: Pinterest
ADVERTISEMENT