Započnite dan s ukusnim wrapom od fete i špinata
Jutra mogu biti naporna, ali to ne znači da morate žrtvovati hranjiv i ukusan doručak.
Započnite dan s brzim i ukusnim jelom punim proteina – wrapom od feta sira i špinata. Ovaj wrap koji je vrlo jednostavan za napraviti, spaja bogate okuse feta sira sa zdravstvenim dobrobitima špinata, a sve to zamotano u praktičan, prenosiv oblik. Savršeno jelo za ona užurbana jutra ili kao poslastica za užinu, ova breakfast wrap će vas napuniti energijom i zadovoljiti.
ADVERTISEMENT
Izvor: Pinterest
Zdravi sastojci
Iako se jelo napravi začas, ne znači da nije prepuno ukusnih i zdravih sastojaka:
Špinat je prepun vitamina A, C i K, kao i željeza i kalcija, a njegov blagi okus savršeno se slaže s intenzivnom fetom.
Feta sir je poznat po svojoj mrvičastoj teksturi i oštrom okusu. Feta je također dobar izvor proteina i kalcija, dodajući kremastost i ukusnu dubinu ovom wrapu.
Jaja su sjajan izvor visokokvalitetnih proteina i esencijalnih hranjivih tvari poput vitamina D i kolina te čine osnovu ovog wrapa, pružajući pahuljasto i zadovoljavajuće punjenje.
Tortilla od cjelovitog brašna omogućava dodatni unos vlakana, održavajući vas dulje sitima i dodajući orašasti okus koji nadopunjuje ostale sastojke.
Crvena paprika dodaje dašak slatkoće i hrskavosti, zajedno sa zdravom dozom vitamina A i C.
Recept za wrap od fete i špinata
Sastojci:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1/4 šalice crvene paprike narezane na kockice
- 1/4 šalice luka nasjeckanog na kockice
- 1 češanj češnjaka, samljeven
- 2 šalice svježeg špinata
- 2 velika jaja
- 1/4 šalice izmrvljenog feta sira
- 2 tortilje od cjelovitog zrna pšenice
- Sol i papar po ukusu
Upute:
- Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte na kockice narezanu crvenu papriku i luk, pirjajte dok ne omekšaju i ne zamirišu, oko 3-4 minute.
- Dodajte nasjeckani češnjak i kuhajte još minutu.
- Dodajte svježi špinat u tavu, povremeno miješajući dok ne uvene, oko 2 minute. Začinite s prstohvatom soli i papra.
- U zdjeli umutite jaja s malo soli i papra pa ih ulijte u tavu s povrćem i špinatom. Lagano miješajte dok se jaja ne stvrdnu, oko 2-3 minute.
- Zagrijte tortilje u suhoj tavi ili mikrovalnoj pećnici nekoliko sekundi kako bi postale savitljivije.
- Smjesu jaja i špinata ravnomjerno podijelite na dvije tortilje i po njima pospite izmrvljeni feta sir.
- Presavijte tortilju sa strane, zatim je zarolajte od dna prema vrhu, stvarajući tijesan omot.
Poslužite wrapove odmah za najbolji okus i teksturu i uživajte u zdravom i ukusnom doručku!
Savjeti za pohranjivanje
Ako ove obloge pripremate unaprijed, evo kako ih pohraniti:
Svaki wrap čvrsto zamotajte u aluminijsku foliju i čuvajte u hladnjaku do 3 dana. Kada ste spremni za jelo, odmotajte i stavite u mikrovalnu oko 1 minutu ili dok se ne zagrije.
Za dulje skladištenje svaki pripremljeni omot zamotajte u plastičnu foliju, a zatim u aluminijsku foliju. Stavite ih u vrećicu za zamrzavanje i zamrznite do 1 mjeseca. Za ponovno zagrijavanje, odmotajte foliju i stavite u mikrovalnu pećnicu 2-3 minute, preokrećući je do pola, dok se potpuno ne zagrije.
Izvor naslovne fotografije: Pexels
ADVERTISEMENT